Annonse

Faglig input på regionalt seminar for Sørvest-Norge

I år ble det regionale treffet i Sørvest-Norge lagt til Kristiansand. 28 innledere og deltakere kom til Kristiansand kino for en fin dag med faglig input.

Først ut var Marianne Hjerpseth fra NFI, som snakket om barne- og ungdomsundersøkelsen de gjennomførte i fjor. Det ble også gitt litt informasjon om den nye skolekinoportalen deres, fra lederen i Norges film, Anders Koppang Grønn.

Etter dette gikk kursdeltakerne i to grupper og diskuterte hva de kunne gjøre for å øke besøket av barn og unge på kinoen. Til slutt var det et panel ledet av Ivar Halstvedt fra Kulturmeglerne. En ungdom fra Kristiansand, Amandus, Marianne Hjerpseth fra NFI, Kristine Røed Rosseland fra Kinosør og Rolf Meyer Tallaksen fra Grimstad Kulturhus deltok i panelet.

Etter en pause kom Ingrid Dokka fra Sør-Norsk Filmsenter og presenterte kortfilmprosjekter fra regionen. Hun introduserte så filmskaperen Kristian Landmark, som fortalte om tre spillefilmprosjekter som er under utvikling.

Deretter hadde vi besøk av Mark Kendall fra Sharp-NEC, som snakket om sine produkter, signage og i særdeleshet laserprojektorer. Etter ham snakket Film & Kinos kinotekniske rådgiver Robert Sigfusson om trender og utvikling innen kinokonsepter og kinoteknologi.

Thomas Borge fra Media Direct Norge snakket deretter om kinoreklame og hadde med tall fra deres undersøkelse om barn og unge og deres kinovaner. Elisabeth Brinch fra Filmweb presenterte Filmwebs mangfoldige tilbud til kinobransjen og avsluttet med å fortelle om sitt hjertebarn, Kinoklubben.

Etter henne hadde Phil Lord fra Christie tatt den lange veien til Kristiansand for å snakke om sine nyheter innen laserprojektorer. Disse ble for første gang presentert under Cinemacon og vil vises i Barcelona om 10 dager.

Til slutt kom Film & Kinos direktør Espen Pedersen og snakket om flere aktuelle saker, blant annet status på Tono og andre avgifter for kinoene, statistikk og besøksutvikling for kinoene i Norge, Film & Kinos politiske arbeid og mer.

Annonse
Skroll til toppen