Annonse

Filmkritikerprisen: «La elva leve» stakk av med alle prisene

Torsdag ble årets filmkritikerpriser delt ut på Engebret Café i Oslo. «La elva leve» stakk av med alle tre prisene.

Filmkritikerprisen 2024 for fjorårets beste norske langfilm går til «Ellos Eatnu – la elva leve», regissert av Ole Giæver. Prisen ble først delt ut for 74 år siden og er kåret etter en avstemning blant lagets rundt 90 medlemmer.

Prisen for beste skuespiller gikk til Ella Marie Hætta Isaksen for rollen som Ester, mens prisen for beste fagfunksjon gikk til Ola Fløttum for musikken i filmen

Dette er andre gang i Filmkritikerprisens lange historie at en og samme film stakk av med alle prisene. Siste det skjedde var faktisk i fjor da «Syk pike» også tok storeslem.

Hederspris til Tommy Lørdahl

Norsk filmkritikerlags hederspris Budbringeren går til en person, organisasjon eller institusjon som har gjort seg bemerket ved å berike filmkulturen, gjennom å spre kunnskap om film, og vekke engasjement og entusiasme for film som kunstuttrykk.

I år vil Norsk filmkritikerlags styre hedre en ildsjel som brenner for filmkunsten som var den funnet opp av vedkommende selv. Årets pris går til Tommy Lørdahl, mannen bak tidenes beste filmfestival i Oslo – Oslo Internasjonale Filmfestival. Den er nå er nedlagt, men Lørdahl har i årevis vært en drivkraft i hovedstadens filmmiljø.

Annonse
Skroll til toppen