Annonse

Her er vinnerne på Den norske filmfestivalen i Haugesund

Årets festivalpriser ble delt ut på avslutningsseremonien på Edda kino fredag kveld. Hør her’a!, Neighbours og Toves værelse vant filmprisene.

I tillegg vant The Curse – A Love Story Beste prosjekt under Nordic Co-Production Market og Norwegian Offspring vant prisen for Next Nordic Generation.

Fem priser blir presentert under festivalen: Kritikerprisen, Publikumsprisen, Gledessprederen, Beste prosjekt og Next Nordic Generation.

Kritikerprisen

Den norske filmkritikerprisen går til regissør Mano Khalil og den rørende, ofte morsomme, nydelige filmen Neighbours. Flere filmer på festivalen her i Haugesund i år, forteller historier om flyktninger, krig og hvilke politiske forhold som fører til krig.

Denne bemerkelsesverdige filmen ser disse forholdene gjennom blikket til en nysgjerrig ung gutt i en liten landsby på den tyrkisk-syriske grensen på begynnelsen av 1980-tallet.

Publikumsprisen

Publikumsprisen gikk til den danske filmen Toves værelse som handler om ekteskapet til den danske forfstterinnen Tove Ditlevsen. Dramaet berører ulike tema gjennom den relativt korte spilletiden, inkludert mental uhelse, ulike former for mishandling, kjærlighet, hat, avhengighet og så videre. Blant alle disse mørke og alvorlige temaene er det en del vittig og humoristisk dialog, som de brilliante skuespillerne leverer.

Gledessprederen

Gledessprederen skal være filmen som sprer mest glede. Denne prisen deles ut av festivalen og en jury utnevnt av Norske kinosjefers forbund. Prisen ble tildelt Hør her’a. Med sin store dose selvironi og humor, men også alvor, tok filmen salen med storm under visningen av filmen i den største salen på Edda. Filmen er fargerik, har en bred målgruppe og er basert på en bok som mange lot seg begeistre av for noen år siden.

Beste prosjekt

Prisen går til det beste prosjektet i Nordic Co-production Market. Vinneren får delta på Producers Network in Cannes. Prisen går tilmanusforfatter og regissør Amanda Kernell og produsent Eva Åkergren for The Curse – A Love Story.

Prisen for Next Nordic Generation

Prisen går til til produksjonsteamet bak den beste avgangsfilmen fra de nordiske filmskolene. Vinneren er Marlene Emilie Lyngstads «Norwegian Offspring fra Den Danske Filmskole.

Annonse
Skroll til toppen