Annonse

Hollywood-skuespillernes fagforening godkjenner streik – kan få stor innvirkning på TV og film

Den amerikanske skuespillerforeningen SAG-AFTRA stemte i går gjennom en «streikeautorisasjon» med 98 prosent oppslutning blant medlemmene. Partene skal ha kommet til enighet senest 30. juni.

I seks uker nå har manusforfatterne i Hollywood streiket, og nå kan de få selskap av den amerikanske skuespillerforeningen.

Union SAG-AFTRAs (Screen actors guild – american federation of TV and radio artists) medlemmer har ikke varslet streik, men det faktum at medlemmene stemte «ja» gir forbundsstyret grønt lys til å varsle streik dersom de ikke når frem. en «fair deal», skriver forbundet på sine nettsider.

«Vi slår oss sammen og sammen bygger vi nye kontrakter som verdsetter det vi bidrar med til denne fantastiske industrien,» sier fagforeningspresident Fran Drescher.

Hva blir konsekvensene?

Innspillingen av TV-serier som «Stranger Things» er satt på pause under manusforfatterstreiken og Hollywood-reporteren skriver at en streik blant skuespillerne ville gjort det nesten umulig å fortsette innspillingen av film og TV.

Trusselen om streik har også gitt forsikringsselskapene kalde føtter. Filmen «The island» med Joaquin Phoenix og Rooney Mara har måttet settes på vent fordi den ikke kunne forsikres under de nåværende omstendighetene.

Hvorfor streike?

I likhet med manusforfatterne sier skuespillerne at kompensasjonen deres har krympet på grunn av inflasjon og flyttingen av film og TV til strømmeplattformer. Det er også bekymring for hva AI kan bety for industrien.

Dersom SAG-AFTRA og motparten AMPTP (Alliance of motion picture and TV producers) ikke kommer til enighet før 30. juni, vil streiken bryte ut.

Annonse
Skroll til toppen