Annonse

Holywood-streik føren til ett års utsettelse av «Mission: Impossible – Dead Reckoning, Part 2»

Konfliktene mellom skuespillerne og Hollywood-studioene har fått et nytt offer: – den åttende filmen i Mission: Impossible-serien utsettes til 2025.

Paramount Pictures’ kunngjøring er et betydelig tilbakeslag for Mission: Impossible – Dead Reckoning, Part 2, med Hollywood-ikonet Tom Cruise i hovedrollen.

Den opprinnelige planlagte premieredatoen var 28. juni 2024, men nå vil den åttende filmen i serien først vises på lerretet den 23. mai 2025. Denne forsinkelsen skyldes den pågående SAG-AFTRA-streiken, som har stoppet produksjonen og forstyrret Hollywoods utgivelseskalender. Filmen har også gjennomgått en liten tittelendring og har droppet den siste halvdelen av navnet.

Streik stoppet innspillingen

Til tross for dette tilbakeslaget vil filmen fungere som en direkte oppfølger til Dead Reckoning Part One, som ble utgitt i 2023 og tjente inn 567,5 millioner dollar over hele verden. Forsinkelsen oppsto da produksjonen av filmen ble stoppet midt i juli på grunn av Hollywood-streikene. Paramount Pictures og Skydance har nå strategier for å øke mottakelsen av filmen når den til slutt blir utgitt.

En annen interessant detalj er at Mission: Impossible 8 vil bli filmet med IMAX-kameraer og vil ha en eksklusiv tre-ukers kjøring i IMAX-kinoer. Dette valget følger i kjølvannet av at den forrige filmen mistet IMAX-saler til Christopher Nolans Oppenheimer, som dominerte det premiumformatet.

I den kommende filmen vil Tom Cruise igjen påta seg rollen som den ikoniske IMF-agenten Ethan Hunt, og han vil ha med seg de tilbakevendende skuespillerne Hayley Atwell, Simon Pegg, Ving Rhames og Vanessa Kirby. Til tross for forsinkelsen kan fansen fortsatt forvente en actionfylt fortsettelse av franchisen.

Forsinkelsen av filmen reflekterer et bredere problem som industrien står overfor, ettersom høyprofilerte produksjoner sliter med usikkerheten som de pågående Hollywood-streikene har skapt. Skjebnen til flere andre storbudsjettfilmer er usikker og avhenger av utfallet av kontraktsforhandlingene mellom skuespillernes fagforeninger og studioene i ukene som kommer.

Annonse
Skroll til toppen