Annonse

«Hør her’a!» åpner filmfestivalen i Haugesund

Filmen, basert på Gulraiz Sharifs bestselgerbok med samme navn, åpner Den norske filmfestivalen i Haugesund. Regissør Kaveh Tehrani med skuespillere og øvrig filmteam vil innta den røde løperen i Haugesund.

Spillefilmen Hør her’a! får æren av å åpne den 51. norske filmfestivalen som går av stabelen i Haugesund søndag 20. august. Den Kaveh Tehrani-regisserte filmen er en energisk, morsom, varm og raus film om identitet, klasse og familie.

– Vi gleder oss stort til å åpne årets festival med Hør her’a! Det blir en herlig og forfriskende åpning med en film som kombinerer humor og alvor med stort hell, og som viser at kjærligheten har makt til å seire over både kulturforskjeller og generasjonskløfter, sier festival- og programsjef Tonje Hardersen.

Filmen skal lanseres på kinoer over hele landet høsten 2023, for deretter å vises eksklusivt på strømmetjenesten Viaplay.

 Spillefilmdebutant

Kaveh Tehrani har en bakgrunn som musikkvideoregissør og kortfilmskaper. Han står bak en rekke prisvinnende kortfilmer blant annet Amanda-vinneren 1994 om fremmedgjøring av en persisk familie i Lillehammer på 90-tallet. Nå debuterer han som spillefilmregissør med en film basert på Gulraiz Sharifs bestselger Hør her’a!, som ble en av de største boksuksessene i 2020 og ble blant annet belønnet med Debutantprisen for barne- og ungdomslitteratur. Boken er i tillegg solgt til flere land, og var Deichmans mest utlånte bok i 2021.

– Vi er alle utrolig glade og stolte over å få åpne årets utgave av Den Norske Filmfestivalen! Det gir skikkelig sug i magen og vi gleder oss stort til å dele den varme og rørende historien om Mahmoud og Alia med dere, sier Tehrani.

En sommer i Groruddalen

Manuset er skrevet av Erlend Loe og Nora Landsrød, og tar oss med til Groruddalen i Oslo. Den 15 år gamle norsk-pakistanske Mahmoud har akkurat blitt ferdig med ungdomsskolen og er klar for to måneder med sommerferie. Det eneste problemet er at han er uten sommerjobb, penger eller noe å finne på. Når onkelen hans kommer på besøk fra Pakistan, må Mahmoud stille opp og vise ham alt Oslo har å by på.

Samtidig betror lillebroren Ali seg til ham med en svært personlig hemmelighet, noe som gjør at Mahmoud blir satt på sitt livs største prøve for å holde familien samlet og ta vare på sitt yngre søsken.

Hør her’a! er produsert av Motlys ved produsentene Ingvil Berger og Yngve Sæther i samarbeid med Viaplay og Arthaus. Den får sin ordinære premiere på norske kinoer 15. september, og blir deretter eksklusivt tilgjengelig på strømmetjenesten Viaplay.

Annonse
Skroll til toppen