Annonse

Hugo-prisen til Fredrikstad

Hugo-prisen går til den kinoen som i løpet av det siste året har imponert filmsjefene mest når det kommer til lokal markedsføring, arrangementer og initiativ ovenfor distributørene.

 Årets vinner er stemt frem enstemmig blant distributørene og Hugo-prisen går til Fredrikstad Kino v/ salgs og markedsansvarlig Cathrine Haugen og kinosjef Jørgen Søderberg Jansen.

Prisen er en pengepremie på 50,000 kr som skal gå til nye markedsaktiviteter på kinoen. Årets vinner er en gammel kjenning som tidligere har markert seg som en tydelig aktør med flere kino-priser i premieskapet.

Det er vanskelig å finne opp kruttet på nytt hver gang, men denne kinoen har løftet seg på ny i løpet av det siste året, mye takket være en av sine nye ansettelser, sier juryen.

 Kinoen er svært flink til å ha arrangementer på filmene de viser, ofte uten at man trenger å oppfordre til det.De viser stor kreativitet, lekenhet og har en sterk tilstedeværelse på sosiale medier. De har et stort hjerte for både store og små filmer, får til mange samarbeid med lokale aktører og arrangerer bl.a. både sin egen hyllest til filmkunsten gjennom Filmprek og en egen sci-fi festival.

Prisen er oppkalt etter Hugo Anker Hermansen (født 20. juni 1879, død 20. september 1939), en norsk kinodirektør og filmprodusent, som blant annet laget Norges første fiksjonsfilm Fiskerlivets farer.

Annonse
Skroll til toppen