Annonse

Kinotoppen: Godzilla x Kong møtte sin overmann i Panda

«Godzilla x Kong: The New Empire» var helgens store premiere. De to gigantene var ikke i stand til å hamle opp med «Kung Fu Panda 4» og måtte nøye seg med en andreplass på Kinotoppen i påskehelgen.

«Kung Fu Panda 4» ble sett av 17 736 personer i påskehelgen, og etter tre helger på kino har den nå blitt sett av totalt 122 333. «Godzilla x Kong: The New Empire» ble sett av 14 521 personer i premierehelgen og sikret seg dermed andreplassen. På tredjeplass finner vi «Dune: Part Two», som siden premieren 28. februar har blitt sett av hele 295 617 personer.

Blant de norske filmene er det dokumentarfilmen «Ibelin» som virkelig imponerer. Etter fire helger på kino har den blitt sett av imponerende 80 000 personer og inntar dermed femteplassen på Kinotoppen. Den etterfølges av to andre norske filmer; «Døde menn går på ski» inntar sjetteplassen og ble sett av 4 409 personer i helgen – totalt har den nå solgt 23 000 billetter. Deretter følger «Viktoria må dø» på syvendeplass.

«Godzilla x Kong: The New Empire» topper listen i USA

Selv om «Godzilla x Kong: The New Empire» måtte nøye seg med en andreplass i Norge i helgen, gikk den rett til førsteplass i USA. Den ble etterfulgt av «Ghostbusters: Frozen Empire» og «Dune: Part Two», men førsteplassen i Norge, «Kung Fu Panda 4», må nøye seg med fjerdeplass i USA.

En overraskelse i USA var at to indiske premierefilmer havnet på Topp 10. Den indiske teluguspråklige romantiske krimkomedien «Tillu Square» havnet på åttendeplass, etterfulgt av Bollywood-filmen «Crew› på niendeplass.

Annonse
Skroll til toppen