Annonse

«Mission Impossible»-premiere på steroider med pyro og stunt

Onsdag 12. juli har Mission: Impossible – Dead Reckoning – Part One premiere. Dagen før skal ODEON Oslo iverksette en hinsides førpremiere med varighet på over ett døgn.

Fra og med tirsdag 11. juli kl. 19 skal filmen vises minst én gang i timen 24 timer i strekk. Dette innebærer en takeover med 29 visninger fordelt på sju ulike saler.

– Vi kaller det en førpremiere på steroider. Et helt døgn kan du se filmen før alle andre, når enn du måtte ønske, sier kinosjef Terje Gangås. – Så vidt vi vet, er vi den eneste kinoen i Europa som holder døgnåpent med et kinostunt av denne størrelsen.

Det er allerede solgt billetter til hver eneste visning, som vil si til alle døgnets tider.

– Vi vet også om en fan som har bestemt seg for å sitte og se filmen 24 timer i strekk. Dette er helt ellevilt, sier Gangås.

Live pyro- og stuntshow

Siden ODEON Oslo går hardere ut enn noen gang, skal det også utspille seg et profesjonelt stuntshow utenfor kinoen fra klokken 18, den 11. juli.

– Folk kommer til å få oppleve en live actionsekvens, inspirert av filmen. Det blir profesjonelle stuntfolk, motorcross og pyroteknikk, forteller Gangås.

Det vil også bli DJ på taket, rød løper og andre overraskelser, sidelangs det døgnville førpremierestuntet i seg selv.

– Vi går for kinomagi på høygir. Dette er en stor ære, og den følelsen vil vi at publikum skal få kjenne mest mulig på sammen med oss. Dette blir en kinoopplevelse av de sprøe og sjeldne, sier Gangås.

Nest størst i verden forrige gang

Totalt finnes det 1100 IMAX-kinoer i verden, og da den forrige Mission: Impossible-filmen ble lansert, ranket ODEON Oslos IMAX som nest størst i hele verden, målt i box office.

– Det var svært! Så vi satser på gode tall også på denne åpningen. Fjorårets Top Gun: Maverick gir dessuten bra drahjelp, folk forstår at Tom Cruise fortsatt er en perfeksjonist som velger filmene sine med omhu, sier Gangås.

Annonse
Skroll til toppen