Annonse

CineEurope

Nordisk Film Kino fikk internasjonal kinopris


Nordisk Film Kino mottok i går kveld den prestisjefylte kinoprisen «International Exhibitor of the Year». Det skjedde under CineEurope-prisutdelingen i Barcelona i Spania.

Hvert år deles prisen ut til en internasjonal kinokjede som har skapt resultater, vekst og/eller innovasjon av ekstraordinær karakter. Prisen regnes også som hovedprisen på CineEurope.

Årets CineEurope gikk av stabelen fra 19. til 22. juni i Barcelona. CineEurope er et stort og særdeles viktig event for kinobransjen, det vil si for folk innen den internasjonale film- og kinoindustrien.

– Dette er en stor anerkjennelse for Nordisk Film Kino. Prisen er et godt bevis på at vi er på offensiven i utviklingen av våre kinoer. Vi har i mange år hatt høy prioritet på utviklingen av kinoproduktet – og ikke minst tilleggsprodukter i tillegg til selve filmvisningene. Det har gitt sterke resultater, sier administrerende direktør Jannicke Haugen hos Nordisk Film Kino i Norge.

Nordisk Film Kino har totalt 47 kinoer i Norge, Sverige og i Danmark. I Norge har Nordisk Film Kino 21 kinoer fordelt på 15 byer. Nordisk Film Kino har kinoer i følgende byer: Oslo, Bergen, Arendal, Asker, Askim, Drammen, Farsund, Halden, Horten, Hønefoss, Kristiansand, Kristiansund, Sarpsborg, Tønsberg og Verdal.

– Prisen viser også at vi har jobbet hardt med å fornye samt modernisere selve kino-opplevelsen. Vi har styrket kvalitet på lyd, bilde samt sitte-comfort enormt de senere årene. Vi har også satset stort på å utvikle kiosk- og cafe-konseptet de senere årene. Vi har styrket opplevelsen for vårt publikum – og det får vi daglig tilbakemeldinger på. Det er svært hyggelig, sier Jannicke Haugen.

Nordisk Film Kino i Norge har hatt fokus på å gi kino som kanal større konkurransekraft i kampen om publikum.

– I løpet av de siste årene har vi utviklet kinoer fra det å være store rom for kinovisninger til opplevelsessenter med film som primæraktivitet. Vi tilbyr nå en helhet av en underholdnings- og fritidspakke. Vi ser også svært gode resultater. Kino er derfor blitt en svært så konkurransedyktig medie- og kulturkanal i hele Norge. Det er vi stolte av. Vi har flotte samlingssteder over store deler av Norge, sier Jannicke Haugen.

Annonse
Skroll til toppen