Annonse

ODEON har besøksrekord

Mission: Impossible startet løpet, med Barbie og Oppenheimer hakk i hæl. Nå kan ODEON-kinoene melde at de aldri har hatt bedre oppslutning. ODEON Oslo ved kinosjef Terje Gangås kunne ikke vært mer fornøyd med sommerresultatet.

Det er ingen tvil om at fellesferien 2023 vil bli husket som sommeren da verden sammenliknet Barbie og atomvåpen, som følger av internettfenomenet “Barbenheimer”. ODEON-kjeden har 10 kinoer fordelt over landet, og kan nå melde om at de aldri har opplevd maken til besøkstall.  

– Dette kunne ikke vært mer gøy. Kinosommeren har vært helt sprø, og besøkstallene er nærmest latterlige, sier kommersiell direktør, Jon Einar Sivertsen. 

ODEONs samlede besøk i perioden juli-august i år har økt med 26% til sammenlikning med pre-pandemi-året 2019. Sivertsen kan vise til at omsetningen for samme perioder har steget med 57%. ODEON Oslo alene har opplevd en publikumsøkning på hele 71% i juli-august, og svimlende 102% stigning i omsetning sammenliknet med 2019.  

Sivertsen mener sommerbesøket er svært lovende for videre oppslutning.   

  – Besøkstallene er en klar indikator på at publikum er tilbake for fullt. I motsetning til de tidligere besøkstrendene vi har sett i lys av pandemien, har det nå skjedd en ekstrem U-sving, sier Sivertsen. 

IMAX -suksess

ODEON Oslo er eneste kino i landet med IMAX-teknologi, samt Nordens største kinolerret. Ikke bare kan ODEON-kinoene melde om besøksrekord generelt, ODEON Oslo kan også vise til en dobling i IMAX-besøket.  

– I IMAX-salen vår har Oppenheimer alene passert 29.000 siden premieren 21. juli. Til sammenlikning pleier storfilmer som Top Gun: MaverickDune og Mission: Impossible å havne på 12.000 besøkende. Så vi snakker om en reell dobling her, forteller kinosjef ved ODEON Oslo, Terje Gangås. 

Kun én film har høyere IMAX-besøk enn Oppenheimer, og det er Avatar: The Way of Water.  

– Det faktum at filmene med størst IMAX-interesse er begge titler med kinopremiere etter pandemien, leser jeg som strålende prognoser. Det tyder på at gjestene våre er tilbake, og de ønsker å se store filmer i det største formatet de kan få. Den ultimate kinoopplevelsen, med andre ord, sier Gangås. 

Store forventinger til kinohøsten

Kinosjefen for ODEON Oslo har høye forventninger til den kommende kinohøsten, og kan love mye spennende på programmet.   

– Filmene jeg ser mest frem til i høst er nok Wonka på det store lerretet, og å nyte den nye familiefilmen Den første julen i Skomakergaten. Vi lover god stemning på begge filmene, og noe utenom det vanlige! Akkurat hva rammen rundt disse fantastiske filmene blir, vil jeg ikke røpe helt ennå, men her er det bare å glede seg, smiler Gangås. 

Annonse
Skroll til toppen