Annonse

Regionalt Seminar for Midt-Norge i 2024

Film & Kino arrangerte det regionale seminaret for Midt-Norge i Trondheim 7 mars på Nova kinosenter. Hele 30 deltakere fra kinoer hovedsakelig i Trøndelag, men også noen fra Nordland og Møre og Romsdal, deltok på seminaret.

Nytt av året er fokuset på Barn- og unge, alle de regionale samlingene vil ha et slik fokus. Aller først snakket Berit Andersen fra NFI om barne- og ungdomsundersøkelsen som ble gjennomført i fjor, samt om den nye skolekinoportalen, skolekino.no. Etter dette ble deltagerne delt opp i fire grupper og snakket om hvordan man kunne gjøre det mer attraktivt for barn og unge på kinoene, hvilke tiltak som kunne rettes mot gruppen, samt om skolekino og hva som kunne gjøres for å bedre skolekinovirksomheten. Resultatene ble presentert i plenum. I siste del av dette segmentet modererte Ivar Halstvedt fra kulturmeglerne et panel som nettopp handlet om disse tingene. I panelet var Berit Andersen fra NFI, Heidi Fjellvær Olsen fra Trondheim kino, Geir Hammerø fra Molde kino og Morten Haagensen fra Oppdal kino. I tillegg så deltok to ungdommer fra videregående skole: Mari Rangbru og Lisbeth Mamie-k Moijuch. Gode samtaler og poenger og ungdommene bidro til ny innsikt.

Etter en pause hørte vi fra Ronny Lieblein fra Media Direct som snakket om reklamefilm og mediekjøp, men også om deres egne undersøkelser blant annet i forhold til barn og unge og deres opplevelser av pris, kinoattraktivitet og andre aktiviteter. Han ble etterfulgt av Peter Johansson fra Sundlings som fortalte om deres produkter og aktiviteter. Mange smaksprøver ble også tilbudt kinoene. En nyhet er søte og salte popcorn, kernelcorn.

Etter lunsj kom Frode Soleim fra Filmweb og fortalte om deres mangfoldige virksomhet. Norgesbilletter, gavebilletter, kinoklubben, portalen og nettsider. Kinoklubben har valgt filmene for våren og har et spennende program. Medlemsmassen øker stadig.

Så hørte vi fra Tor Brede Michelsen fra Kinotech. Han snakket om produktlinjen de har og hva de kan tilby kinoene, samt om noen av de siste prosjektene de har jobbet med.

Film & Kinos direktør Espen Pedersen snakket så om kinostatistikk og litt om det viktige politiske arbeidet organisasjonen foretar på vegne av medlemmene. Robert Sigfusson snakket deretter om trender innenfor kinoteknikk og design.

Mark Kendall fra Sharp-NEC kom så og fortalte om de nye projektortypene deres, som blant annet inneholder små rimeligere projektorer som kan være aktuelle for mindre kinoer. Han snakket også om deres virksomhet vedrørende «Signage», altså skjermer på kinoene.

Til slutt kom Midt-Norsk Filmsenter og Filminvest og presenterte 4 nye filmer fra regionen. Stig Bech snakket om Spermageddon, en animert komedie som blant annet Tommy Wirkola står bak og vi hørte videre om Dokumentarfilmen Jakten på Sierra Madre om Helge Ingstads jakt på Apachene i Nord-Mexico, og Rinnans rival en dokumentarfilm som handler om krigsprofitører og overløpere i Trondheim under krigen.

Til slutt kom festivalsjef Silje Engerness fra Kosmorama og oppsummerte årets festival og pekte fremover mot neste års.

Vi takker for deltakelsen og gleder oss til neste år.

Støttet av NFI.

Annonse
Skroll til toppen