Annonse

Regionalt seminar Nord-Norge 2024

I år ble det regionale treffet i Nord-Norge lagt til Alta i Finnmark, da Aurora skulle ha sin internsamling der i forkant av seminaret. 30 innledere og deltakere kom til Alta for en fin dag med faglig input.

Først ut var Marianne Hjerpseth fra NFI som snakket om Barne- og ungdomsundersøkelsen de gjennomførte i fjor. Det ble også litt informasjon om den nye skolekinoportalen deres. Etter dette gikk kursdeltakerne i 3 grupper og snakket om hva de kunne gjøre for å øke besøket av barn- og unge på kinoen. 6 elever fra medielinja på Alta videregående deltok, og deltok aktivt i diskusjonen. Til slutt var det et panel ledet av kultursjefen i Alta Thor Helge Moen. To ungdommer fra skolen, Marianne Hjerpseth fra NFI, Ida Balto fra Aurora og Benedikte Schuiterma satt i panelet.

Etter en pause kom så Film & Kinos direktør Espen Pedersen og snakket om flere aktuelle saker. Blant annet status på Tono og andre avgifter for kinoene. Statistikk og besøksutvikling for kinoene i Norge. Film & Kinos politiske arbeid og mer.

Christer Solberg fra Media Direct Norge snakket deretter om kinoreklame og hadde med tall fra deres undersøkelse i forhold til barn og unge og deres kinovaner.

Så kom Elin Berg fra North Filmdistribusjon/Hermetikken og viste klipp fra filmer i produksjon i landsdelen. Filmer med både norsk og samisk tale. Mye dokumentarfilmer i produksjon nå.

Mark Kendall fra Sharp-Nec snakket om sine produkter, i særdeleshet laserprojektorer, etterfulgt av Lars Rundgreen fra Location som fortalte om trender og produkter innenfor kiosk. Han viste også frem Locations nye design på begre og kopper.

Eyvind Ljungquist fra Unique X fortalte om deres arbeid og produkter og utviklingen av Rosetta, smarttrailering og de andre produktene til Unique. Han ble etterfulgt av John Erik Armelius fra Kinotech som redegjorde for Kinotechs tilbud til kinoene.

Avslutningsvis snakket Film & Kinos kinotekniske rådgiver Robert Sigfusson, om trender og utvikling innen kinokonsepter og kinoteknologi.

Kvelden ble avsluttet med hyggelig samvær på Sami Siida i regi av Aurora. Vi ser frem til neste års seminar.

Annonse
Skroll til toppen