Annonse

Stor deltagelse på regionalt seminar i Stavanger

Regionalt seminar Stavanger ble avholdt på Sølvberget onsdag 24. mai med deltakere fra hele 26 kinoer pluss tre fra Capa.

Seminaret begynte med Film & Kinos direktør Espen Pedersen som presenterte statistikk og trender med spesielt fokus på kinoene fra sør-vestlandet. Han ble etterfulgt av Thomas Pettersen fra Holmris/Formfunk som presenterte deres organisasjon, visjon og satsningsområder. Thomas la spesielt vekt på å presentere nyheter fra Ferco.

Etter ham kom Frode Soleim fra Filmweb og presenterte Norgesbilletten, nasjonale gavebilletter, kinoklubben og hjemmesider. Til slutt viste han noe av innholdsproduksjonen til Filmweb.

Filmkraft og lokal produksjon

Etter en liten pause introduserte Anne Lærdal fra Filmkraft filmer som er i produksjon fra regionen. «Bong Thom» fra Ten Thousand Images og regissør Zaradash Ahmed. Dette er en dokumentarfilm om hvordan en gutt som mistet begge hendene i en mineeksplosjon overlever i Pnomh Pen som ung mann. Filmen ble vist på Gøteborg filmfestival.

Deretter var det «Holy Jail» fra Noe T og regissør Maria Lavelle som ble presentert. Dette er opprinnelig en student kortfilm fra filmskole i New York, som er under utvikling til å bli en spillefilm fra Haugesundtraktene. En ensom enkemann går i fengsel for å slippe bot og føler samhold og kontakt og vil ikke ut igjen.

«Videokongen» fra selskapet Filmhimmelen og regissør Bjørn Eivind Aarskog er en dokumentarfilm om videobutikkenes fremvekst på 80-tallet og deres kultur. En humoristisk dokumenter om galskapen som klondyke stemningen i den bransjen førte med seg.

Til slutt ble familiefilmen «Grevlingene» fra 73Eyes presentert av produsent David Leader og regissør Paul Magnus Lunde. Filmen handler om en speidergruppe i en fiktiv vestlandskby, og er en film for både store og små. Håper på lansering under filmfestivalen i Haugesund neste år.

Inspirasjon til egne prosjekter

Etter lunsj kom Mark Kendall fra Sharp-Nec og snakket litt om projektorer, men hovedsakelig om «Signage». Mye eksempler fra kinoer i Europa som kinoene på seminaret kunne bruke som inspirasjon til egne prosjekter.

Deretter kom Film & Kinos tekniske rådgiver Robert Sigfusson og viste til kinoprosjekter i Norge og snakket om universell utforming og hva kinoene i Norge kan gjøre for å bedre dette. Dette er en del av byggtekniske forskrifter.

Etter siste pausen fikk vi høre om Odeon Stavanger-Sandnes og Edda Haugesunds arbeid med barn, unge og mangfold og inkludering. Håvard Erga og Marit Færavåg presenterte tiltak og eventer på kinoene sine. Til slutt presenterte styreleder Espen Pedersen programmet for filmfestivalen i Haugesund i August.

Vi takker Odeon Stavanger for et fint seminar. Tusen takk for at vi fikk være på kinoen deres.

Annonse
Skroll til toppen