Annonse

Vellykket C-kinoseminar i Oslo

34 deltakere fra mindre kinoer over hele landet kom til Oslo dagen før filmtreffet for å være med på det tradisjonsrike C-kinoseminaret.

Dagen begynte med «spørretime». Deltakerne fikk utspørre Gøril Eidhammer, leder i Norsk kinoforbund og Robert Sigfusson og Jørgen Stensland fra Film & Kino. Temaene varierte fra bortvisning av uromomenter, garanti på utstyr til systemene ift support etter utrullingens ende. Etter dette fikk vi tre «Best Practice» eksempler fra kinoer. Først var det Rolf Meyer Tallaksen fra Grimstad kino som fortalte om aktiviteter og utbygging. De gjør mye forskjellig både med utleie, dagkino, 50-60 kinobursdager og annet. Han viste også til utbyggingen av den nye salen Pan med fullverdig klanganlegg. Janne Skarstein fra Ørsta kino og kulturhus fortalte om dagkinokonseptet som har vært en stor suksess. Personlig involvering og litt og bite i er viktig for å få spesielt den eldre gruppen på kino. Til slutt kom Hanne Tøfte fra Ørlandet og snakket om events og hvordan man kan få suksess med små investeringer. Lykkehjul med premier er noe som brukes mye og koster lite og er til spenning for små og store.

Etter en pause kom Nils Tveten fra Filmweb og snakket om rapportseren. Hvordan man kan bruke den optimalt. Han tok spørsmål og viste eksempler. Deretter snakket Jørgen Stensland fra Film & Kino om kinostatistikk og Film & Kinos satsningsområder i tiden fremover. Etter en pause var det klart for Oddvar Jensen fra DX som snakket litt om selskapets satsninger og veien fremover, samt triks og tips om markedsføring på kinoene. Det fortsatte med markedsføring med Kjersti Vikør fra Kulturmeglerne. Trender vedrørende sosiale medier og hvilke some`r som passet til hva. Helt til slutt snakket Robert Sigfusson om Kinoteknikk og Design.

På kvelden inviterte Norsk kinoforbund og DX på middag på Indispice.

Annonse
Skroll til toppen