Annonse

Vellykket og interessant EDCF tur i Los Angeles

Den tradisjonsrike EDCF  (European Digital Cinema Forum) turen gikk av stabelen i Los Angeles 4. og 5 april.

Første dagen begynte med presentasjon av GDC`s nye ledscreens på en kino i LA. De viste også sine nye lysmoduler i kinosalen. Etter dette var det samtaler med Warner Bros i deres lokaler i Burbank. God samtale om deres syn på teknisk utvikling innenfor kinodrift.

Samme samtaler ble deretter gjort med Universal Studios i Universal City. Etter dette ble det en busstur til Academy of motion pictures arts and sciences bibliotek. Her ble vi presentert for samlingen av bøker og tidsskrifter. Samlermemoribilia. Filmplakater og fotografier. Et enormt materiale med gjenstander fra filmens barndom og frem til idag. Dagen ble avsluttet med å få presentert det kinesiske infinity PLF systemet av De luxe Hollywood. De lager innhold for dette systemet fra LA til kinoer som har dette formatet i både vesten og Kina.

Dag 2 startet med et besøk på Alamo Drafthouse i downtown LA. Alamo er kjent for sine serveringstilbud i kinosalen. Fra kinosetet kan du bestille mat og drikke fra en rikholdig meny. Både alkoholholdig drikke og andre varianter kan bestilles til mat. De har også QSC systemet Qsys som gjør at de kan arrangere seminarer selv om salene ikke er så store. Det som foregår i en sal overføres direkte til de andre salene på kinoen.

På Regalkinoen i nærheten presenterte Harkness så deres nyeste lerret, «Hugo». Et sølvlerret som har betydelig mindre speckle enn andre lerret selv ut lerretsristere. Det har veldig bra kontrast også og de har jobbet med å utvikle dette i 6 år. De to siste stedene hos Pixelogi og Eikon ble vi presentert for hvordan de kan tilby spesialeffekter for produsentene.

Nok en gang en veldig bra tur i regi av EDCF.

Annonse
Skroll til toppen