FILM&KINO lager pedagogiske opplegg, kalt filmstudieark, for nye kinofilmer som kan brukes i undervisningen. Disse blir fortløpende publisert på organisasjonens nettsider og kan fritt lastes ned. Dette er en oversikt over de aller siste filmstudiearkene som er publisert:
De gales hus
Alderstrinn: videregående
Fag: norsk, helsefag, kunst og håndverk
Tema: litteratur, psykisk helse, døden, kunsthistorie
De gales hus er en film om livet på en psykiatrisk institusjon. Hovedpersonen Hajna havner der fordi hun ikke ser noen mening med livet. Hun vil helst dø, men gradvis får hun livslysten tilbake. Filmen er basert på en bok av Karin Fossum.
99 % ærlig
Alderstrinn: 8. – 10. klasse, særlig egnet i videregående
Fag: norsk, samfunnsfag, musikk
Tema: musikk, kebabnorsk, flerkulturell bakgrunn, tekstanalyse, retorikk, skriving
Dokumentarfilmen følger fire ungdommer i hip hop-gruppa Minoritet1. De spiller inn nye sanger, og filmen viser forbindelsen mellom sangene deres og livene deres. Ved hjelp av rappinga setter de ord på tilværelsen for seg selv og andre minoritetsungdommer. Medlemmene i gruppa fremstår som sterke, samfunnsbevisste personligheter.
Fighter
Alderstrinn: 8. – 10. klasse, videregående
Fag: samfunnsfag, mediekunnskap
Tema: dobbel identitet, tilhørighet, samhold, kulturutveksling, mediekunnskap
Aicha går på videregående og har press på seg fra sine foreldre om å gjøre det bra på skolen så hun kommer inn på medisinstudier. Aicha føler seg klemt mellom to kulturer og finner tilhørighet i en Kung Fu-gruppe. Her møter hun Emil som hun forelsker seg i, men Aichas tyrkiske bakgrunn står i mellom dem. I hennes miljø er dessuten Kung Fu bannlyst for jenter og kan ødelegge for brorens planlagte bryllup. Aichas valg får store konsekvenser – ikke bare for henne selv, men for hele familien hennes.