Annonse

Rolv Gjestland oppdaterer deg på kinoteknikk

-Kino har aldri vært bedre enn nå, sier Rolv Gjestland som kom med den Lærebok i digital kinoteknikk i 2014. Årets oppdatering heter kun Kinoteknikk.

Boken skrevet som teoretiske grunnlag for de som ønsker å ta «Sertifikat for teknisk personale på kinoene». Det er laget et kursopplegg, der elevene får veiledning og må besvare oppgaver for å få godkjent den teoretiske delen av opplæringen. Praksisen får man på en lokal kino. Når teorien er bestått og den som er ansvarlig for den praktiske opplæringen mener eleven har tilstrekkelig kunnskap, sender Film&Kino en sensor til kinoen som eksaminerer kandidaten teoretisk og praktisk.

Gratis på nettet

Boken ligger gratis på nettet og er skrevet son et teoretisk grunnlag for de som vil ha ha serifisering på sine kunnskaper, men  er også et oppslagsverk for den som vil vite mer om kinoteknikk.  De som vil sertifiseres får i tillegg praktisk opplæring på kino med sensorer fra Film & Kino.

– Sertifiseringen kan sammenlignes med et bilsertifikat, det er et bevis på at du kan det grunnleggende. Det har også med yrkesstolhethet å gjøre, sier Gjestland.

Oppslagsverk

– Boken er like mye et oppslagsverk for de som vil lære mer om digital film og lyd, sier Gjestland. – Boken kan leses fra perm til perm, men er også ment som oppslagsverk. Innholdet i er forsøkt gjort enkelt og forståelig, tilpasset dem som ikke har inngående kunnskap om kinoteknikk. 

-Hvem vil ha størst nytte av boken?

-De store kjedene som Nordisk og Odeon har sine egne opplæringsprogram, men for mindre uavhengige kjeder mener jeg en slik sertifisering er veldig viktig for å unngå avlysninger når det oppstår problemer. Veldig mange har serviceavtale med Unique, en teknisk forståelse vil gjøre det samarbeidet atskillig enklere.

Kinoteknikk 22.2 kan lastes ned her

Annonse
Skroll til toppen