I Kautokeino var det 1 361 personer som så filmen. Dette er nær halvparten av bygdas 2 998 innbyggere. Det var stor spenning knyttet til filmen i bygda hvor den dramatiske historien skjedde, og hvor forfedrene til mange av bygdas innbyggere var involvert. Ifølge kinomaskinist Per Ole Vars er den generelle oppfatningen blant Kautokeino-innbyggerne at Kautokeino-opprøret er blitt en meget bra og sterk film. -Folk ble sittende i salen helt til lyset ble skrudd på, og det er ikke vanlig her, sier Vars.
Interessen for Kautokeino-opprøret er stor også utenfor Kautokeino. I den lille bygda Oteren i Troms, som bare har rundt 200 innbyggere, var besøket på 521. -Vi bor så spredt her i distriktet, og folk kom langveisfra for å se filmen, forteller kinoansvarlig Elna Karlsen i Oteren. -Det er stort å få norgespremiere på et så lite sted, og særlig med denne filmen som alle blir berørt av, sier Elna Karlsen.
I Karasjok var det 660 personer som filmen. Her var det mange som ikke kom inn, selv om folk stod i lange køer fra tidlig på dagen for å sikre seg billetter.
Karasjok kommune har lagt ut bilder av dette på sine websider. Bygdekinoen har lovet å komme tilbake med flere forestillinger med det første.
Som landets eneste ambulerende kino, sørger Bygdekinoen for å gi befolkningen på de minste stedene i Norge et kinotilbud. I løpet av de første dagene Bygdekinoens to kopier av Kautokeino-opprøret blitt vist 18 ganger i fem forskjellige bygder. Nå fortsetter filmturneen i hele Finnmark og Troms.