Annonse
Årets skolekino i stor og liten klasse. Fra venstre Jafar Altememy i Oslo Kino AS og Hilde Hem fra Notodden kino. Foto: Sigurd Moe Hetland.

Oslo og Notodden er årets skolekino-vinnere

Felles for vinnerkinoene var et imponerende program og særdeles god planlegging. Aktivitetsnivået har vært så høyt at juryen også i år har sett seg nødt til å premiere kinoer i to klasser i kåringen av Årets skolekino, henholdsvis ”liten kino” og ”stor kino”. Prisen i begge kategorien er 10 000 kroner som er øremerket skolekinoaktiviteter.

– I kategorien «stor kino» ble Oslo Kino AS den suverene vinneren. Det er veldig morsomt å se at det også i store byer med mange skoler, og uten et eksternt apparat som Den kulturelle skolesekken, er mulig å nå ut og få skolene til å komme på kino, sier markedsrådgiver Monique Sjøberg i bransjeorganisasjonen Film & Kino.

Oslo Kino AS hadde involvert åtte av sine kinoer. De hadde besøk av filmskapere, og det ble arrangert lydeffektkurs og introduksjonkurs til animasjon. I år hadde de også invitert foredragsholdere til samtaler i forbindelse med filmvisningene, blant andre Bjørn Hansen og Christian Borch som holdt innlegg om henholdsvis J. Edgar og Jernkvinnen. Juryen var imponert over et godt planlagt arbeid med svært gode besøkstall.

Tett konkurranse i klassen ”liten kino”

Blant de mindre kinoene var det tre som utmerket seg: Tysvær kino, Notodden kino og Nordkapp kino. Tysvær kino hadde besøk av skuespiller Simon Lougue Larsen og regissør Vibeke Muasya fra den danske filmen Kidnappet, og elevene jobbet over lengre tid med filmens tematikk i norsktimer, kunst- og håndverkstimer og samfunnsfagtimer med stort faglig utbytte.

I Tysvær og i Nordkapp er elevene selv vertskap for Den store skolekinodagen. Nordkapp kino hadde som vanlig et imponerende program med sitt ”Honnywood” med hele 16 filmer på programmet, en egen festivalkafé, filmkurs og avslutningsvis konsert med rapperen Admiral P.

Vinnerkinoen, Notodden kino, arrangerte for første gang en hel skolefilmfestival i forbindelse med skolekinodagen; ”SkoFF-12”. Målet er å få til en årlig skolefilmfestival som skal gi elevene større kunnskap om og innblikk i film både som læringsmedium, kunstnerisk uttrykk og som yrkesvei. For å nå dette målet ønsker de å få film inn på fagplanen i skolene og bruke kinoen som en arena for læring og som møteplass. Elever fra 5. -10. trinn og voksenopplæringen fra til sammen 11 skoler deltok. Alle trinn fikk besøk av filmkunstnere og temaforedrag i tillegg til filmvisningene.

Annonse
Skroll til toppen